Zonnepanelen Bergen op Zoom - 2
Zonnepanelen op honderd bedrijven in Brabant en Zeeland

BREDA – De Brabantse en Zeeuwse ondernemers gaan voor zonne-energie. Op het jaarcongres in het NAC-stadion in Breda kondigde BZW-voorzitter Peter Struik aan dat er nog dit jaar op daken van zeker honderd bedrijven zonne-panelen komen te liggen.

De werkgeversvereniging is daarvoor in zee gegaan met een stichting die alle regelgeving voor de bedrijven op zich gaat nemen.

Volgens Struik tellen de twee zuidelijke provincie voldoende bedrijfsdaken om een kwart van de stroombehoefte van de Brabantse en Zeeuwse gezinnen op te wekken. Dat zou een fors aandeel van de doelen in de duurzaamheidsagenda van Nederland betekenen. Wel roept Struik de regering op mee te werken aan het initiatief. ,,Het bedrijfsleven kan het niet alleen”, aldus de BZW-voorzitter.

Op het jaarcongres in Breda, de BZW Lenteprikkel 2015, brak ook oud-premier Jan Peter Balkenende een lans voor duurzaam ondernemen. Hij onderschreef het plan van Struik. ,,Duurzaam ondernemen is steeds minder een nevenactiviteit van bedrijven, maar een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.”

Bron: BN De Stem

Mogen wij u bellen
met tips?

In 10 minuten praten we u bij over wat er kan.
Dat werkt sneller dan zelf uitzoeken.